Gustavsborg PRE

Alla inlägg under mars 2009

Av Ann-Britt - 3 mars 2009 17:02

Det talas nu om att vi människor äter vitaminer och mineraler i onödan och detsamma gäller för våra djur, tror jag.

Ni som ger alger till hästarna bör tänka på att för mycket jod är skadligt för ett dräktigt sto. Det kan i värsta fall framkalla aborter.

Räkna på vad hästarna egentligen behöver så  sparar ni massor av pengar.

Ofta är det inte så krångligt som vitamintillverkarna försöker framställa det.
Ett bra hö räcker långt. Det ser vi med våra tjocka pållar. Våra dräktiga och lakterande ston behöver knappt något kraftfoder alls.


ANNONS
Av Ann-Britt - 3 mars 2009 13:52

En vinterbild till och nu från Finland. Det här vackra landskapet ska Corredor flytta till.

Det ser exotiskt ut för oss skåningar och det får mig att sakna vintrarna i Stockholm. De var ändå lite mer snörika än dem vi ser här i Skåne.

Men nu känns det trots allt som våren är på gång. Det räcker att det varit uppehåll ett par dagar så börjar lerkladdet torka upp.

Snödropparna har vågat sig upp lite till och blommar nu för fullt. Vintergäcken har gjort sällskap med dem.
Men vi ropar inte hej än... Jag kommer ihåg marskursen med Bent Branderup för tre år sedan. Då hade vi 10 grader kallt. Hu!

Nytt filmtips "Slum-dog millionaire". Stark film. Jag hade förstås missat helt vad den gick ut på och trodde det skulle vara en glad Bollywood-film, men ack så fel jag hade. Riktigt otäcka scener, men ändå positiv och förstås så segrar kärleken.

ANNONS
Av Ann-Britt - 3 mars 2009 13:44

Den här söta nalle-hästen är Amorosa med vinterpäls i Norge. Vidunderlig natur och bedårande söt häst. Våra hästar får ingen lång päls, trots att de går utan täcke. De har givetvis mycket mer päls på vintern, men det liknar inget "traditionellt" lurv. Den är fortfarande kort och ganska blank.

Igår fick Nobleza OK från veterinären att gå ut i hage utan "inplastad" hov. Det uppskattade hon väldigt mycket.

Av Ann-Britt - 2 mars 2009 19:16

Vilken vacker film. Det är bara att lägga alla tidigare kända historiska fakta åt sidan och bara njuuuuta av dessa fantastiska tyger och klänningar och spetsar och inredningar mm, mm.


Av Ann-Britt - 2 mars 2009 11:38

Ja, så regnar det igen! och jag tänker unna mig en lat måndag. Ska se "Marie Antoinette" och njuta av vackra kläder och kanske även en hyfsat bra film. Ibland är det härligt att vara egen företagare och kunna flytta runt arbetstiderna som man vill. Titta på film på blanka dagen...

Gucci var nöjd efter kurragömmaleken igår. Så det är en trött och glad katt på fotot.

Vad tyckte ni om "La voix" då? Den kan nog ha chans att vinna?!

Hästskulpturen har Lena Cedergren gjort, efter att ha inspirerats av våra ston. Vi är mycket förtjusta i den. Egentligen var den tänkt att stå i trädgården, men jag vet inte om vi vågar sätta den ute i regn, kyla och rusk. (Ögonen är genomskurna, därav den märkliga blicken. Jag tog fotot med blixt och det återspeglas i fönsterglaset).

Av Ann-Britt - 1 mars 2009 20:03

Har precis nu sett klart Happy Feet och kan rekommendera den till alla som vill ha Happy Hearts. Vilken söt film! Älskade latino-pingvinerna. Är det verkligen en barnfilm? Tur i så fall att jag har barnasinnet i behåll.

Nä, nu ska jag leka kurragömma med vår katt, Gucci.

Av Ann-Britt - 1 mars 2009 12:03

Dynamisk sitsträning Så kallas kursen som Lotti Zetterberg och jag kommer att hålla tillsammans på Gustavsborgs Gård, Gunnarstorp.  Lotti är Auktoriserad Feldenkraispedagog och jag är ridterapeut, med flerårig erfarenhet av TTEAM och feldenkrais. Lotti kommer att ha med sin brits och arbeta enskilt med alla deltagare samt hålla grupplektioner. Jag ansvarar för ridpassen. Teori ingår också i kursen. Vi riktar oss till dig, som önskar fördjupa dig i hur du kan utveckla en dynamisk sits i balans.Du som vill få bättre kroppskännedom samt bli smidigare. På köpet blir du både gladare och säkrare som ryttare och kan få hjälp att komma bort från gamla mönster. Lotti och jag utgår från våra erfarenheter och sättet att jobba på påminner mycket om det nu så populära Mindfulness-tänkandet.
Vi stressas idag av förväntningar, både från oss själva och från andra och oroar oss ofta för allt som hänt eller ska hända. Vi glömmer bort att leva i nuet och njuta av stunden med vår häst.  

Vi överöses av information, men den här kursdagen/helgen kan vi unna oss att släppa alla prestationskrav och bara vara i det som händer nu utan att värdera det.

Detta är utkast till kursen vi ska hålla och information om priser och tider kommer snart på min hemsida.  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se