Gustavsborg PRE

Alla inlägg under mars 2009

Av Ann-Britt - 21 mars 2009 22:28

Har varit på thai-restaurang, med dottern och hennes pojkvän, och ätit på tok för mycket mat. Men det var gott och nästan nyttigt!

Tittade på ett program på TV om spansk arkitektur och blev Spanien-sugen. Mina foton är från Alhambra, en av de vackraste platser jag varit på.

Kenneth har varit på möte i Stockholm och jag ska hämta honom vid tåget kl 23.07 Jag var uppe i ottan och körde hon till tåget, så nu är jag lite nannig.

Sov gott!

ANNONS
Av Ann-Britt - 20 mars 2009 16:34

Idag har jag skickat in våra deklarationer och fått vårt bokslut. Härligt att vara ute i god tid, första gången i vår världshistoria sedan vi köpte gården kan jag erkänna...

Firade med att köpa penséer. Har planterat och gjort fint i ett par krukor. Problemet med vår stora gårdsplan är att allt bara försvinner om det inte har storlek som ett träd. Lite trist. Det ser så mycket ut när jag står med ett hel låda blommor och sedan när de är planterade så syns de knappt. Ska göra ett lite större ryck i nästa vecka, både antal- och storleksmässigt.

Det känns som helg idag. Trevligt, då blir helgen en dag längre alltså...

Eddie ännu piggare idag. Mumsade i sig en mus på 30 sekunder. Då får vi väl se hur handdukstricket fungerar ikväll med hans nyvunna krafter!


ANNONS
Av Ann-Britt - 19 mars 2009 16:10

Jaha, idag var Eddie lite piggare och hade kommit på att antibiotikaspruta i nacken ville han INTE!!! alls ha. Till slut låg jag nästan på honom och hade virat in honom i en handduk, men tji fick jag. Det som gick så bra igår, utan handduk, var stört omöjligt nu. Puh! Ska försöka igen ikväll, för då får jag hjälp av vår dotter. Annars får jag packa in honom och åka till veterinärkliniken igen. De är lite snabbare än jag med själva sprutmomentet. Men det är väl ett friskhetstecken antar jag...

Solskenet håller i sig och nu är nästan alla hagar helt torra. Lite gegga kvar vid någon grind bara. Fölen låg ner i hagen och vilade idag också.

Figaro och Alissa var nybadade och fina idag. Nu är det nästan dags att vårbada alla. Skönt för dem att bli av med vintersmuts och lös päls.

Ikväll är det magdansdags!


PS! En timma senare. Katten sprutad och klar. Betydligt lättare när en packar in och håller och en sprutar. Lätt som en plätt!


Av Ann-Britt - 18 mars 2009 14:31

Jag brukar säga att första riktiga vårtecknet är när hästarna ligger ner och vilar i hagen.

Jag satt på en grästuva och solade när jag såg att Corredor låg ner i hagen. Sedan följde Nobleza, som låg ner och betade.

Sedan rullade sig nästan alla, en efter en, sådär riktigt vällustigt och gned in gräs i pälsen. Ninfa som är väldigt dräktig ser för härlig ut när hon rullar från sida till sida och denna enorma lekamen med fyra tändstickeben rätt upp i luften.

Jag blev lite röd på kinderna av solen till och med.

UNDERBART!!!!!!!!!!!!!!!

Av Ann-Britt - 17 mars 2009 19:05

Eddie behöver inte åka tillbaka för mer dropp och det var allt några glädjetårar som kom när jag körde hem med en mycket pigg katt ikväll.

Han kalasade på färsk köttfärs och lite mjölk vid hemkomsten. Nu sover han i favorithörnan i sadelkammaren.

Filmtipset är "Gran Torino" med Clint Eastwood. Clintan excellerar i rollen som riktigt sur och vrång amerikan med vissa problem när det gäller asiatiska invandrare. Givetvis blir han god vän med dem till slut och det är en både rolig och obehaglig film. Väl värd att spendera någon timme på.

Nu läser jag "Om Gud" av Jonas Gardell. Jag är mycket förtjust i hans böcker. Jag hade en häftig lärare när jag studerade religionsvetenskap vid Stockholms Universitet. Han hette Gardell i efternamn och lär vara bror med Jonas. De hade ungefär samma utstrålning och han var också helt suverän.

Väderrapport, det har blåst halv storm idag, 6 grader varmt och sol. Gungflyn i hagarna har torkat upp en del under dagen. Det var nästan fast mark under fötterna när vi tog in hästarna, men ack så trött i huvudet jag blir av denna blåst. Jag sa alltid, när vi bodde i Stockholm, att aldrig mer Skåne och blåsten. Men, men nu sitter vi här...Man ska ju aldrig säga aldrig!


Av Ann-Britt - 16 mars 2009 19:50

Eddie har kommit hem och är mycket, mycket piggare redan. Han ska tillbaka för mer dropp imorgon kl 8. Så det blir "dropp-dagis" för honom två dagar till. Det känns som en otrolig lättnad att se honom så pigg igen. Nu trampar han omkring och stryker sig mot mig som vanligt och tigger mat.

Han har fått tre sorters mat att välja på, bara han äter så han blir tjock och gó. Jag fick ge honom vad jag ville bara han äter, sa veterinären.

De andra två tjockisarna har fått stanna i stallet och förstår ingenting. "Varför får inte vi vara med vid skålarna".

De hör på en mils avstånd när en kattmatsburk öppnas och sedan står de i givakt vid dörren direkt.Av Ann-Britt - 16 mars 2009 17:08

Vår älskade Eddie har varit skruttig ett tag. Först hade han mask och sedan loppor och så magrade han av. Kladdig och eländig blev han runt sina ögon.

Jag har varit hos veterinären idag och Eddie har en kraftig infektion av något slag. Han är kvar tills ikväll och blir "uppvätskad" och sedan ska han få antibiotika. Han ska tillbaka två dagar till för dropp.

Usch, vi har varit så oroliga, men nu känns det lite bättre. Njurarna kan vara påverkade pga att han är uttorkad, så det behöver inte vara så att de värdena är kass för all framtid.

Jag var lite bekymrad och trodde att han fått diabetes och det hade varit en mindre trevlig diagnos för en stallkatt.

Hoppas han är lite piggare när han fått dropp. Ja, de små liven de betyder allt bra mycket för en...

Av Ann-Britt - 15 mars 2009 15:03

Fotot föreställer Dixi en av mina absoluta solskenshistorier inom homeopatin. Jag hade en vecka på mig att vända hennes bronkit till det bättre, annars skulle hon avlivas. Detta var 2007, i september, och hon lever än i högsta välmåga och är dräktig.

Nu har jag mött en spansk läkare och igår en spansk veterinär som bemöter mig som en kollega istället för en konstig "alternativ-kuf", vilket många svenska läkare och veterinärer gör. Det var en behaglig upplevelse ska jag be att få tala om!


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se