Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 14 mars 2009

Avelsvärdering av PRE

Av Ann-Britt - 14 mars 2009 19:15

Det har varit en väldans trevlig dag idag. Alla hästar blev godkända vid avelsvärderingen och vädret var kanon. Det gick t o m att sitta ute och fika.

Spanska delegaten/veterinären heter Carmen Saavedra.

Det är alltid trevligt att träffa andra PRE-människor/uppfödare och spännande att se så många hästar samlade. I Spanien samlar man inte ihop ett gäng som vi gör i Norden, utan där åker delegaten ut till stuteriet för en häst om så önskas. Carmen tyckte att vårt system var mycket bättre och ska förseslå det när hon kommer hem. Hon tyckte att alla hästar här var mycket välhanterade och rena och fina. Inte alls hennes erfarenhet i Spanien, tyvärr. Där kan man plocka fram en mager och smutsig häst till värdering. Vi får vara stolta över vad vi åstadkommit i de nordliga länderna!Tänk att vi är bättre än moderlandet...
Carmen var i Stockholm igår och fick uppleva 15 cm snö och kallt. Hon var van vid 20 gr varmt hemifrån! Jag tror hon tyckte Skåne var ganska OK, även om det var kallare inne i stallet än ute vid fikabordret på gårdsplanen. Detta var hennes första besök i Sverige.

Igår kväll lyckades vi beställa en räkmacka innan köket stängde på Marina Plaza. Denna macka var en exotisk upplevelse för Carmen och det var första gången någonsin hon hade ätit en sådan. Trevligt när man kan ge någon en ny upplevelse. Riktigt god var den också, som tur var.

Vår Alissa har blivit en stor flicka, precis som vi har tyckt. Hon mättes till 159 cm och jag tror att hon kommer att växa ytterligare någon cm. Det är inte så dumt att vänta med avelsvärderingen tills de är 4-5 år. Som 3-åringar är de ganska "ofärdiga". Eftersom vi inte betäckte ifjol så spelade det ju ingen roll för den sakens skull heller.

Ni får njuta av några foton från dagen. Linda med sin hingst Jabeque, Lena med Bienvenido XXIX (utomhus), Carina med Nefertite (täcke på) och lite pappersexercis i stallet. "Flickan" är Carmen.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se