Gustavsborg PRE

Alla inlägg under februari 2009

Av Ann-Britt - 16 februari 2009 17:49

Jag har skrivit om Titan tidigare i bloggen. Han är en av mina pigga äldre patienter. Han hade lite problem i förr-förra veckan. Han hostade, var lite svullen i skapet och Marianne hade noterat att han inte låg ner på nätterna. Vi blev förstås bekymrade.

Han fick "sitt" medel i tre dagar och efter det slutade han att hosta, svullnaden i skapet gick ner och han låg ner och sov igen. Skönt!

I lördags fick jag ett sms från Marianne och då var hon ute på en härlig snögalopp med Titan. Underbart!


ANNONS
Av Ann-Britt - 16 februari 2009 16:25

Vilken trevlig helg vi har haft! Corredors nya ägare var precis så trevliga som vi hade föreställt oss och vi har haft tre mycket fina dagar tillsammans.

De anlände i fredags och då var förstås det första som gällde att bege sig rakt ut till Corredor i hagen. Han motsvarade Kerstins förväntningar som tur var. Hon tyckte att han var finast av dem alla!
Detta trots att han är inne i den värsta tillväxtperioden när de flesta unghingstar vänder upp-och-ner och fram-och-bak på t ex halsen. Kroppen ser ut att bestå att två eller tre hästar. Men så klart är han en grann kille ändå!

På lördagen åkte vi på sight-seeing och hittade en trevlig liten matbod vid Mölle hamn, där vi åt fish & chips. Vi hade strålande solsken och Skåne visade sig från sin bästa sida. Vi skulle egentligen åkt in till Love & Light festivalen i Helsingborg på kvällen, men valde middag hemma och prat i soffan istället.

Grannen harvade ett fält och det gjorde förstås att gästerna fick vårkänningar. Sådana arbeten får de vänta med till maj! De har fortfarande mellan minus 12-20 grader och ganska mycket snö.

Vi gick en runda i parken vid Wrams Gunnarstorps slott och tittade på buxbomshäckarna från 1600-talet. Helt fantastiskt att en växt kan bli så gammal. De var tydligen imponerande redan på Linnés tid.

Söndagen bar det av till Ellen Ofstads och Gunnar Martinsens gård i Skurup, för då skulle vi titta på Viento. Han och Göran är på kurs fem dagar hos Ellen. Helt otroligt att denna tjusiga unge man är samma häst som åkte ifrån oss förra året. Då som en ganska ranglig unghäst/föl. (Göran är rätt tjusig han också).
Viento var så lugn och fin och utstrålade vänlighet och mjukhet. Trevligt att se! Han är halvbror till Corredor och var därför intressant för våra gäster också. Vi hoppas hinna ner en gång till i veckan.

ANNONS
Av Ann-Britt - 12 februari 2009 16:44

Sådär, nu är jag fin i håret och har fått koppla av med härlig tvättning. Prova Marie på Sax In i Helsingborg om ni vill ha proffsig tvätt- och klipphjälp.

Igår klippte jag våra ston, så att de är fina när vi får Finlands-besök. Vi stubbar manen, men låter dem behålla pannlugg och svans. Senast vi var i Spanien såg jag till min glädje att fler och fler ston får behålla pannluggen även i hemlandet. Tidigare har man rakat hela mankammen och pannluggen. Manen har jag numera vant mig vid, att den ska vara stubbad, och tycker de ser förfärligt slarviga ut med lång man, men pannluggen har ju faktiskt en viktig funktion. (Klippningen jag pratar om gäller PRE-ston).

I Spanien rakas även svansroten, 20 cm ner, och det vägrar jag också. Stackars damer att vara helt nakna när den skånska snålblåsten viner runt rumpan. Vi flätar våra om vi någon gång ska visa upp dem för en spansk domare. Jag tycker dessutom att det är mycket finare med en flätning.

Fölens svansar rakas helt och det ser gräsligt ut. De liknar små råttor och har ju inget att vifta bort flugor med. Gamla traditioner som sitter hårt, men nu får väl ändå våra traditioner gälla när fölen växer upp i Sverige. De ska dessutom inte visas för några kritiska domarögon.

Jag försökte vänja småtjejerna vid klippmaskinen och Azora sa OK, men Nobleza sa NEJ TACK och sedan ville hon inte ens bli klippt med vanlig sax, vilket jag gjort flera gånger tidigare. Så hon gick omkring med taggeli-taggig man några dagar. I förrgår gick det dock bra med sax igen och igår var hon med och klippte mamma, med stort intresse, och höll på att få nos-skägget avhackat.

Så nu är alla, både barn och vuxna, damer mycket tjusiga.

Bilderna är från ett championat för två år sedan. Alissa och Dula heter stona som vi var iväg med. Dula fullkomligt hatar championat och jag har lovat henne att hon ska slippa framöver. Hon gör sig så bedrövlig som möjligt, vägrar galoppera, ser mest ut som en ko och bara hatar allting. Behöver jag säga att hon får ganska usla poäng?? Hon som folk faller som käglor för när de ser hemma i stallet.

Alissa däremot tycker att det är ganska kul och hon är mer den "showiga" typen.

Pannluggarna är flätade på bilderna, för att visa fram deras fina ansikten.
Av Ann-Britt - 12 februari 2009 12:08

Nu har jag börjat få kläm på det här med bloggskrivande och tycker att det är riktigt trevligt. Tidigare får jag nog medge att jag inte alls förstod poängen med att vika ut sig på nätet. Kanske att det har med min ålder att göra??

Men nu är det så trevligt med de "bekanta" jag får genom min blogg. Får glada tillrop både på mail och kommentarer här. Men ingen tycker om Snälla, snälla....

Nu ska jag unna mig en hårklippning och få njuta att hårtvättning. Det är inte fy skam!

Kallt och bistert, men ingen snö och vårlökarna växer i krukorna i stallet. Mina stackars snödroppar har avstannat i rabatterna.

Av Ann-Britt - 11 februari 2009 15:13

Såg filmen "Tillsammans är man mindre ensam" och kan rekommendera den. Mycket trevlig fransk film, som passar nu i kylan. Den värmer hjärtat lite grann.

Boken är, förstås, ännu bättre. Det är en massa detaljer som inte får plats i filmen. Anna Gavalda heter författaren.

Underbara karaktärer och härligt fransk.

Av Ann-Britt - 11 februari 2009 13:03

Skåne ligger i Malmö tydligen. Där finns i alla fall snön som skulle drabbat oss igår. Och glad är jag för det. Vi kunde ta oss fram och tillbaka till Båstad utan att slira.

Alla de där vårlökarna som jag köpte och inte planterade i rabatterna de börjar nu sticka upp ur alla krukor, där de istället hamnade. Det kommer tulpaner och allium och lite annat som jag glömt vad det var. Lite väl tidigt, men det kanske beror på att våra stallkatter använt krukorna som toalett och gödningsvattnat under vintern... De små rara liven.

Jag var lite orolig att lökarna skulle förtvina, men det spritter av liv i dem.
Av Ann-Britt - 10 februari 2009 13:29

Glömde ju fråga om det är någon mer än jag i hela världen som tycker att Snälla, snälla med Caroline af Ugglas är en höjdare?

Vilken känsla hon sjunger med, tycker jag som älskade Janis Joplin en gång i tiden.

Jo, Öststatsjuryn tyckte förstås om den. Jag kanske ska bo i Lettland eller något, då..??

Av Ann-Britt - 10 februari 2009 13:18

Ja, nu väntar vi med spänning på det snökaos som snart ska uppstå, enligt Radio Malmöhus. De har verkligen ökat spänningen idag med rapporterna om vad som komma skall...

Vi ska till Båstad ikväll på möte i Båstad Företagsby, så vi hoppas på framkomligt väglag. Vi är med i ett företagarnätverk (ej häst) och det är mingel på gång ikväll. Trevligt med avbrott i stallvardagen.

Våra små vrickade (i benen) stoföl är ute i hagen idag och det var hysteriskt roligt. Nu går de lugnt och fint och betar så de får vara ute nästan hela dagen idag.

På fredag kommer Corredors köpare, med familj, och hälsar på oss. De stannar till söndag och det ska bli mycket trevligt att träffa dem. De köpte honom efter att ha sett ett foto i princip. Så jag tror att Kerstin är förväntansfull inför resan. De bor i nordligare delen av Finland. Deras lille har nu blivit en gänglig yngling och han tränar på levader, för att kunna imponera på matte i helgen. Ska man bli Akademiker, så får man ligga i...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se