Gustavsborg PRE

Alla inlägg under februari 2009

Av Ann-Britt - 18 februari 2009 14:28

Här är hela familjen Norrman och Kenneth utanför vårt annex.

Nåväl, skämt åsido, de står utanför det vackra slottet Wrams Gunnarstorp, som ligger två km från oss. Det var här vi beundrade buxbomshäckar bl a.

Den  nöjda damen är Kerstin, Corredors ägare. Hennes man, som ser rätt nöjd ut han också, heter Toralt och dottern heter Fanny. En bokälskande och mycket rar tonåring.


ANNONS
Av Ann-Britt - 18 februari 2009 14:13

Fy så kallt det var i morse, minus 10 grader. Det är stenhårt i marken och våra stackars hästar börjar bli ömfotade. Speciellt de dräktiga och tunga damerna. Idag bytte vi hagar och de går nu i den plattaste och mest gräsrika.
Vid grindarna där det är upptrampat blir det skarpa kanter på lerklumparna och det gör förstås ont i hovarna.

Idag får de dessutom mat två gånger i hagen, så de kommer att vara så nöjda och glada.

Härligt med ljuset som gör att de får vara ute till minst klockan sjutton.

ANNONS
Av Ann-Britt - 17 februari 2009 16:27

Putte och Tiger är bröder och 6 år gamla till våren. Helt ofattbart att de varit hos oss så länge. Konstigt att inte jag blivit sex år äldre under tiden??!!

De är världens kelgrisar och Putte är också världens mattjuv. Han håller sig framme på alla kurser och hoppas att vi ska glömma att sätta in ost och margarin i kylen när vi går in i ridhuset. När han är helt desperat så kan han även försöka sno mat ur munnen på folk.

Putte är det enda djuret hos oss som har ett efternamn, Putte Bolinder. Jag förstår inte varför. Kanske för att han är busigast? Det blir mer eftertryck att använda efternamn också när man "skäller" på någon.

Jag tror/hoppas att de är uppskattade av de flesta kursdeltagarna. När jag en gång slängde ut dem från kurslokalen när vi hade Feldenkrais, så frågade alla "Var är katterna?" och så fick de komma in igen. Vara med och fika och sedan ligga på magen på deltagarna under grupplektionen.Av Ann-Britt - 17 februari 2009 16:19

Här är två videosnuttar på Viento när han är en dag gammal. Det är mest ben och väldigt lite häst. Förhållandet har ändrats må jag säga.

http://www.youtube.com/watch?v=ScstEjkfsEo

http://www.youtube.com/watch?v=WS33AnMXVSg

Av Ann-Britt - 17 februari 2009 14:56

Nu måste jag bekänna att jag är en riktig latoxe på morgonen. Tur att jag är gift med en morgonpigg man så våra djur inte svälter ihjäl.

Jag har sparkat ner Luther från axeln och ställer numera klockan på 08.00 Brukar vakna tidigare, men gör mig ingen brådska.
Varför är alla veterinärer så himla piggelina på morgonen? De har ju telefontid kl sju t ex. Då får jag bara fram vokaler. Jag har missat telefontiden vid flera tillfällen, trots att jag noga ställer väckarklockan. Sedan kör jag snooze och vaknar 2 minuter efter att telefontiden är över.

Fast i morse var jag duktig och la väckarklockan en bra bit bort från sängen och fick beställt vaccinationstid i rättan tid.

Känner mig så duktig!

Av Ann-Britt - 16 februari 2009 18:36

Våra katter är av den uppfattningen att ju fler, i knäet på någon, desto bättre. De är mycket sällskapliga och det där att katter är ensamjagare eller ensamvargar det tror jag inte alls på.

De har en grislampa, som de ligger under på nätterna,  i stallet och det får plats tre katter där hur lätt som helst.

Av Ann-Britt - 16 februari 2009 18:09

Nu är det bara två månader kvar tills Ninfa ska föla. Hon är präktigt rund redan och hon blir alltid så stor. Jobbigt för henne den sista tiden och hon går så långsamt ut till hagen.
Trots det far hon iväg och brallar när vi släpper henne i ridhuset. Hon ser ut som en tunna och gör praktfulla caprioler. Rolig tjej det där! Man tror nästan av hon ska föla under de vilda galoppfärderna.

På fotot är det lille Indio som precis sett dagens ljus, 2007.

I april väntar hon föl med Doblon igen och det blir ett helsyskon till Corredor. Vi funderar lite på om vi ska ta Utrerano till henne i år. Samtidigt är det ju dumt att ändra på ett vinnande koncept...

Det här är det bästa av allt. Att sitta och välja och vraka bland de bästa hingstarna i Spanien.

De hingstar vi valt tidigare har haft så bra spermakvalitet att vi bara behövt använda en dos, utav de tre vi fått. Vi har fått leverans vartannat år. I år fölar tre ston i juni och det innebär att vi bara har en chans att få dem dräktiga. Sedan blir det för sent. Vi vill inte ha föl i juli-augusti.

Vi betäcker aldrig på fölbrunsten, eftersom vi seminerar.

Nu får vi kika i behållaren och se vad som finns kvar och eventuellt komplettera. Vi har roterat hingstarna, på Aguila och Estela, för att se vad respektive sto lämnar.

Av Ann-Britt - 16 februari 2009 17:57

Jag hittade nya krukor idag med påskliljor på väg upp! Vår vinranka har börjat få blad också.
Och så snöar det ute!

På fotot är det Eddie och Putte som gottar sig i vårsolen (förra året).

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se