Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 27 februari 2009

Lite blommor, nya forskningsrön och hovbölden

Av Ann-Britt - 27 februari 2009 14:15

Här får ni lite blommor av mig inför helgen! Fotade i maj ifjol.

Nu har jag hört nya fantastiska forskningsrön på P1. Bra med radio när man mockar... Jo, nu har man kommit på att tårarna som kommer när man hackar lök, kommer pga att ögat skyddar sig mot svavelgaserna. Jag blir så himla imponerad över dessa kunniga män (så var det i det här fallet) som kan få fram alla dessa häpnadsväckande resultat! Reportern var helt tagen över det faktum att hans ögon tårades när de körde en lök i en mixer.

MEN om man HACKAR UNDER RINNANDE VATTEN så tåras inte ögonen. Ring mig ni som lyckas med att hacka lök under rinnande vatten och fortfarande ha någon lök kvar på skärbrädan!!
Noblezas hovböld har nu släppt taget och imorse var hon mycket, mycket bättre. Vi tog in henne i ridhuset så hon fick springa av sig lite överskottsenergi. Hon for som en virvelvind och bara njöt. Galopperade varv på varv på en jämn fin volt. Man ser ju sällan att en häst väljer att springa helt lös på en volt. Hon var så söt.

Det är Nobleza som blir kliad på fotot. Taget i augusti förra sommaren.

Jag skulle tro att den där skrotgömman i hoven har funnits där ett bra tag. Helt omöjlig att se vid vanlig kratsning. Hon har varit väldigt besvärlig med hovarna ett tag och jag tyckte att det var så konstigt. Hon som annars varit så lätthanterlig. Där ser man att det oftast finns en mycket bra förklaring till beteendeförändringar. Antagligen har det varit den som spökade redan när vi trodde att hon vrickat sig. Stackars liten! Men nu ska hon bli bra igen och förhoppningsvis lika lätt att sköta hovarna på igen. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se