Direktlänk till inlägg 9 februari 2009
Nu ska vi se om jag kan få till receptet på soppan från kursen igår.
Jättesnabb att laga och jag tror hysat nyttig också.
500 gr frysta majskorn
2 gula lökar
1 1/2 liter hönsbuljong
1-2 msk indisk curry, typ tandoori
1-2 msk vanlig curry
1-2 tsk gurkmeja (för färgens skull)
1 brk creme fraiche, 2 dl (fet variant)
1/2 purjo att "strössla" över soppan
Fräsk löken mjuk, utan att den blir brynt, i olja (neutral smak) och blanda i curryn så den också blir fräst.
Tillsätt majs och hälften av buljongen och låt koka några minuter. Blanda i creme fraichen. Kör med stavmixer. Blanda i resten av buljongen.
Smaka av om du vill ha mer kryddor och ev salt i soppan.
Värm upp på nytt.
Strö rå purjolök över innan du serverar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|